<h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Τυροκομικά προϊόντα</h2><p>Η εταιρεία μας “ Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο φέτα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.tyrokomeiohstrougka.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Μυζήθρα


Παραγωγή και εμπόριο μυζήθρας Άργος
Η εταιρεία μας “Η ΣΤΡΟΥΓΚΑ” που βρίσκεται στο Άργος, παράγει  με μεράκι και ζήλο μυζήθρα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με όλα τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας.
 
Όλα μας τα προϊόντα παράγονται από γνήσιο ελληνικό γάλα, ενώ αποφεύγουμε αυστηρά τη χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών. Το γάλα της τυροκόμησης παράγεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στην περιοχή μας, δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλοι ρυπαντές.
 
 
Μυζήθρα
Το παραδοσιακό λευκό τυρί η μυζήθρα, παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα, τυρόγαλο με προσθήκη φρέσκου γάλακτος και στην συνέχεια ζεσταίνεται πάλι με πυθιά. Έτσι προκύπτει ένα μαλακό φρέσκο τυρί σχεδόν άπαχο με απαλή και ουδέτερη γεύση. Για να πήξει, το μείγμα μπαίνει μέσα σε ένα πανί που κρεμιέται από ψηλό σημείο. 
 
Η μυζήθρα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες στην χλωρή (μαλακιά) μυζήθρα και στην σκληρή (ξηρή) μυζήθρα. 
 
Χλωρή (μαλακή) μυζήθρα
Η Μυζήθρα είναι ένα παραδοσιακό είδος λευκού τυριού που παρασκευάζεται από το τυρόγαλα της παραγωγής της φέτας η άλλου τυριού με προσθήκη φρέσκου γάλακτος. 
 
Είναι πολύ μαλακό τυρί και  ελαφρύ, με λίγα λιπαρά και χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων ειδών πίτες καθώς και σαν επιδόρπιο με μέλι η φρούτα. Η γεύση του θυμίζει μανούρι, δεν αλλοιώνεται και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της απουσίας υγρασίας. 
 
Σκληρή (ξηρή) μυζήθρα 
Η σκληρή (ξηρή) μυζήθρα παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και η νωπή μυζήθρα, από το τυρόγαλα της παραγωγής της Φέτας η άλλου τυριού και προστίθεται στο τέλος αλάτι εξωτερικά και ωριμάζει. 
 
Έχει ξεχωριστή γεύση και ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά. Είναι αρκετά αλμυρή και είναι ιδανική για  να πασπάλισμα σε ζυμαρικά.
 
Η Θρεπτική αξία της Μυζήθρας 
> Θερμίδες: 55
> Πρωτεΐνη: 4,5
> Λιπαρά: 4
> Ασβέστιο: 90
 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

ΜΥΤΙΚΑΣ ΧΟΥΝΗΣ, Άργος 21200 / Αργολίδα
Τηλ: 2751061608, 2751063417 Φαξ: 2751025696 Κιν: 6937175991